כפי שאולי שמעתם או קראתם חוק נגישות אתרי אינטרנט עבר. אך החוק ממש לא ברור ומבלבל ואנסה כאן לעשות סדר מי נגד מי.
אז כדי להרגיע את רובכם חשוב מאוד שתדעו שהרבה מבעלי האתרים הקטנים והבינוניים לא חייבים להנגיש את האתר שלהם בשלב זה ויקבלו פטור אוטומטי.
אלו הקריטריונים העיקריים לקבלת פטור אוטומטי:
- פטור לעוסק פטור או לעסק עם מחזור שנתי ממוצע שאינו עולה על 100,000 ₪ – פטור לחלוטין מנגישות.
- פטור לחייב שהמחזור השנתי הממוצע אינו עולה על 300,000 ₪ – פטור לחלוטין מנגישות עד 26.10.2020.
- פטור לחייב שהמחזור הממוצע שלו גבוה מ- 300,000 ₪ ואינו עולה על 1,000,000 ₪ – רק אתרים קיימים (אתר קיים זה אתר שעלה לאוויר לפני תאריך 27.10.15) יהיו פטורים מנגישות ובלבד שדרכי ההתקשרות עימו יהיו נגישות. הפטור תקף ל- 3 שנים ולאחר 3 שנים נדרש החייב לבצע בדיקה נוספת כדי לראות אם עומד בתנאי הפטור. אתרים חדשים לעומת זאת יידרשו להיות נגישים באופן מיידי. ישים באופן מיידי.
אם אתם עומדים באחד מקריטריונים אלו אז אתם פטורים לחלוטין מהנגשת אתר בהתאם להנחיות כמובן אותם תוכלו לקרוא באתר נגישות ישראל
או כנסו לאתר איגוד האינטרנט וענו על שאלון וירטואלי שיתן לכם תשובה ברורה אם אתם צריכים להנגיש או לא?
קישור לשאלון
אם אתם רוצים להוסיף את נושא הנגישות לאחר שלכם ישנם מספר תוספים שהופכים את האתר שלכם לנגיש יותר. יש לציין שתוספים אלו לא בטוח שנותנים מענה מלא על פי חוק, ישנם מספר רמות לנגישות וצריך לבדוק מהי הרמה הנחוצה לאתר שלכם ואם תוספים אלו מתאימים לכך. נגישות אתרים זה לא רק תוסף נגישות ויש פעולות נוספות שצריך לבצע באתר כמו למשל לבדוק שניתן לעבור בין תפריטים ובין תכני העמוד באמצעות מקשי מקלדת ועוד..
המלצה על תוספי נגישות וורדפרס
כמו כן יש להוסיף באתר עמוד הצהרת נגישות .. הנה מידע על עמוד הצהרת נגישות..
מקווה שעשיתי לכם קצת סדר בנושא, והכי חשוב! בואו נתחשב יותר בבעלי מוגבלויות.
תגובה אחת
השארת תגובה
[…] שכבר קיימים ואינם נגישים – יש לבצע פעולות להנגשתם – קראו כאן על הנגשת אתרי וורדפרס. למרבה הצער לעיתים מדובר בעניין שכרוך בעלות כספית לא […]